Karakteromschrijving TIJGER

TIJGERDe tijger is het derde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Karaktereigenschappen: energiek en onverschrokken, ze gaan recht op hun doel af. Dit maakt hen kwetsbaar voor een aanval in de flank. Tijgers willen bewonderd worden en zijn vaak geschikte leiders. Ze houden van avontuur en staan open voor revolutionaire ideeën. Voor tijgers is het “alles of niets”.

Aan mensen die geboren zijn in het jaar van de Tijger worden de volgende eigenschappen meegegeven: ze zijn gevoelig, diepe denkers en erg meelevend. Ze kunnen echter ook erg driftig zijn. Andere mensen hebben veel respect voor hen, maar soms komt de Tijger in conflict met mensen uit een oudere generatie of met autoriteiten.

Tijgers kunnen soms geen beslissing maken, hetgeen leidt tot een slechte, snelgenomen beslissing, of een goed-doordachte, maar te late beslissing. Ze zijn achterdochtig, maar dapper en machtig. Tijgers zijn vaak talentvolle en inspirerende leiders. Erg onafhankelijk.

Relaties:

In astrologie zijn Tijgers een goede combinatie met mensen uit het jaar van het Paard, de Draak en de Hond, en de minste combinatie is die met mensen uit het jaar van de Aap.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.