Karakteromschrijving RAT

RATDe rat is het eerste dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren creatief, eerlijk, vrijgevig, ambitieus, opvliegend en verkwistend. Ratten zouden goed overweg kunnen met apen en draken, maar slecht met paarden.

Ratten zijn een symbool van geluk en voorspoed. Ze zijn slim, intelligent en bijdehand. Het sterrenbeeld van de rat is wilskrachtig en gedreven door eigenbelang, wat vaak rijkdom en macht inhoudt. De rat heeft een natuurlijke charme en overtuigingskracht. Ratten zijn energiek en veelzijdig, kunnen meestal hun weg om hindernissen heen vinden en zich gemakkelijk aan verschillende omgevingen aanpassen. Ze zijn door hun natuurlijke charme en komische voorkomen allemansvrienden. De rat wil graag weten wie aan zijn kant staat en zal zijn trouwste vrienden belonen met een extra portie bescherming en vrijgevigheid. Ratten hechten sterk aan familiebanden. Ondanks hun neiging tot hamsteren zijn ratten vrijgevig voor hun familie en vrienden. Ratten hebben een goede aanleg voor het vergaren en behouden van rijkdommen.

Ratten moeten leren om, in ieder geval af en toe, meer om anderen dan om zichzelf te geven en moeten opletten hun ideeën niet aan anderen op te dringen. Ratten zijn eerlijk in hun manier van zakendoen en verwachten dat ook van anderen. Als ze het gevoel hebben te zijn bedrogen of dat iemand misbruik van hun vertrouwen heeft gemaakt, kunnen ze diep gekwetst zijn. Soms hebben zij een te hoog gegrepen doel voor ogen, in hun relaties met vrienden of in hun carrière, maar naarmate ze ouder worden worden ze realistischer en toleranter.

Op middelbare leeftijd zullen ratten, als alles goed verloopt, in staat zijn hun levensdoelen te bereiken. Tot op hoge leeftijd kunnen hun carrières succesvol zijn. Voor het bereiken van het hoogste geluk, eerbetoon en rijkdom, zullen zij ondanks hun welvarendheid echter vaak moeten wijken voor anderen, zoals het paard.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.