Karakteromschrijving OS

OSDe os is het tweede dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Karaktereigenschappen: krachtig en betrouwbaar, een geboren leider, een harde werker, kiest het liefst de kortste weg, nederig, bedaard, zachtaardig en geduldig, maar kan ook flink uitvallen, is soms koppig.

Het zijn bonafide leiders en zij worden beschouwd als vastbesloten en hoogst betrouwbaar. Zij hebben de capaciteit om anderen vertrouwen te geven, te motiveren en te inspireren. Die onder het teken van de os geboren zijn, zijn uiterst nauwgezette, systematische werkers en hebben oog voor details. Zij kunnen vastberaden en geroutineerd te werk gaan om iets te bereiken. Ze houden vol totdat het succes heeft. De eenvoud en de openhartigheid overheersen in hun persoonlijkheid. Nochtans, kan de os ook slecht gehumeurd zijn en is wijs om uit de buurt van zijn hoorns te blijven.
Hij kan ook overdreven trots zijn en weigeren om hulp in te roepen. De os gaat af op zijn eigen intuities en kan de zwakkeren moeilijk tolereren. Chauvinistisch en zelfs tiranniek, is de os vaak knorrig, dweepziek en weigert om te vergeven de kwesties te vergeten.

Mensen, geboren in het Jaar van de Os, zullen het goed doen in een carrière als muzikant, componist, schrijver, verhuurder, arts, kunstenaar, soldaat, boer, kok, rechter, makelaar, bankier, tuinman, dominee. Ze zijn intelligente, logische denkers. Zij benaderen het werk serieus en hebben waarschijnlijk posities met gezag.

De Liefde
Ossen zijn heerlijk sterk, zacht en aanhankelijk metgezellen die beschermend en altijd betrouwbaar zijn. Het kan even duren voor Ossen om een beslissing te nemen in de liefde, maar als Ossen zich overgeven aan een relatie, dan zijn ze volledig toegewijd en trouw en ze verwachten hetzelfde terug. Helaas vallen sommige huwelijken van Ossen na een paar jaar uit elkaar vallen, omdat Ossen misschien niet flexibel genoeg zijn en de neiging hebben om de schuld aan anderen te geven, en niet aan zichzelf. Maar als een os gelukkig is en verstandig gekozen heeft, kan hij of zij een hecht en gelukkig gezin vormen. De Os heeft de potentie om succesvol in de liefde te zijn.

Een Man-Os heeft de neiging om zeer trouw te zijn en zal niet veel serieuze partners in het leven hebben. Zijn humor en charme maakt zijn juiste partners erg blij. Als zijn partners trouw zijn in hun relatie, zal hij de liefde koesteren. Anders zal hij boosheid tonen. Een Man-Os is een perfecte vader met tedere liefde, maar zal zeer beslist zijn in zijn besluiten.

Een Vrouw-Os zal een charmante, warme, en een perfecte vrouw zijn, wanneer ze de vrijheid krijgt om te doen wat ze wil. Ze vindt het heerlijk om lief te hebben met humor en een lach. Ze is betrouwbaar, zeer trouw en verwacht dit ook van haar partners. De Man-Os kon een uitstekende partner voor een Vrouw-Os.

Gezondheid
Het zijn sterke en robuuste mensen, die geboren zijn in het Jaar van de Os. Ze bezitten een vrij gezonde conditie en hebben een lange levensduur en krijgen minder ziektes. Vanwege hun harde werk en hun koppige persoonlijkheid, vergeten ze vaak te eten, waardoor ze darmproblemen kunnen krijgen. Dus voldoende rust en regelmatige voeding zijn voor ossen nodig om efficiënt te kunnen werken. Met hun koppige temperament, kunnen ze makkelijk stress en spanning verdragen. Ze zijn terughoudend om zichzelf geheel aan anderen te geven. Juiste ontspanning en regelmatig korte reisjes maken, komen de os ten goede.

Carrière
Ossen zijn het symbool van hard werken. Ze werken altijd hard aan hun opdracht en houden ervan om het af te maken. Doordat ze een zeer serieuze en verantwoorde houding ten opzichte van hun werk, kunnen ze het op verschillende manieren aanpakken met een scherp oog voor details en een bewonderenswaardige arbeidslust. Zij kunnen aan het in de landbouw, industrie, farmacie, mechanica, engineering, tekenkunst, politiek, vastgoed, interieur design. Maar ook als kunstenaar, militair, boer, schilder, of timmerman. Ze zijn intelligent en logische denkers. Ze benaderen werk serieus en hebben waarschijnlijk een positie met gezag.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.