Karakteromschrijving HAAN

HAANDe Haan is een heel oplettende persoon die het meestal bij het rechte eind heeft. Ze zijn zelfverzekerd, moedig, werken hard, ordelijk en zijn heel getalenteerd. Misschien hebben ze wel een heel sterk zesde zintuig wat hun oordeelsvermogen betreft. De Haan handelt precies zoals hij is, hij is gewoon zichzelf en er zijn geen verborgen diepten die hij niet laat zien. Hij is niet gecompliceerd of diepgaand, hij is recht door zee, en direkt. Hij houdt er wel van gevleid te worden, en kan zich daarom wel eens wat opzichtig kleden, maar in zijn hart is hij een conservatief. Ze zijn zich wel heel bewust van kleding, en soms spenderen ze uren voor de spiegel of geven 1000 gulden uit aan een jurk. Ze zijn altijd aantrekkelijk, en sociaal en houden wel van aandacht dus. Ze kunnen ook behoorlijk opscheppen.

Je kunt een Haan niet voor de gek houden. Hij is sceptisch en voorzichtig, maar met zijn sterke waarnemingsvermogen kan hij een uitstekende trouble shooter zijn, bijvoorbeeld als detective, verpleegster, arts of psychiater. De Haan is altijd bezig, ze zijn zelden lui aan het niets doen. Ze hebben een veelheid van talenten die ze overal kunnen gebruiken. Ze zijn ook uitstekend in het managen van financiële zaken of als organisatoren.

Alhoewel de Haan heel praktisch is, houdt hij er ook van om te dromen, hetgeen soms wel eens tot teleurstelling in de liefde kan leiden in de werkelijkheid van alledag, omdat die nooit erg overeenkomt met de droom. Ze zijn heel eerlijk en loyaal en niet in staat om hun partner te bedriegen overigens. De Haan is een fantastische gastheer of gastvrouw, en ze zijn heel loyaal: ze creëren daarom toegewijde vrienden.

Relaties:

De beste relaties heeft de Haan met de Slang, dan gaat het om een diepe liefdesrelatie. Ook met de Os kan de Haan een goede relatie opbouwen. Met de Rat is het vol vuur, maar niet blijvend, en met de Tijger is de relatie niet erg in balans. Met de Konijn is een relatie niet aan te raden, en ook niet met het Paard. Met een Draak is elke relatie wel in balans, maar niet erg gepassioneerd. Met een Geit zijn ze domweg ongelukkig, en met een andere Haan zou het een wonder zijn als de relatie lukt! Met een Hond: alleen als het absoluut noodzakelijk is. Met het Varken zou het kunnen lukken omdat het Varken geduldig is. Met een Aap: wie weet, misschien lukt het wel.

Copyright © 2015. All Rights Reserved.